perjantai 7. elokuuta 2009

OIKEUSMINISTERIÖ ANTOI SIGNAALIN



Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.)


Koko aamupäivän on radiouutisissa toistettu tänään, kuinka toistaiseksi tuntematon taho, ja sellaiseksi melko varmasti jääväkin, on pyytänyt selvittämään Varsinais-Suomen poliisilaitosta, liittyykö SKS-kansanliikkeemme jo yli vuodentakaisten puoluehakemuksen epäselvyyksiin rikosta. Rikosylikonstaapeli Markku Kukko vahvistaa, että poliisi selvittää asiaa. Esitutkintaa ei ole ainakaan vielä aloitettu.

Yhdistyksemme lähetti viimevuotisten kuntavaalien alla 18. heinäkuuta oikeusministeriölle uuden hakemuksen puolueeksi rekisteröitymistä varten. Liitteenä oli yli 5 000 kannattajakorttia, jotka ovat edellytys puolueeksi pääsemiselle.

Oikeusministeriö ei kuitenkaan kelpuuttanut kortteja. Ministeriö ehti tarkistaa 600 kortin tiedot, joista 225:stä eli yli kolmanneksesta paljastui epäselvyyksiä. Tämä sai vaalijohtaja Arto Jääskeläisen mielikuvituksen lentämään ja epäilemaan, että kortteihin olisi saatettu kirjata tietoja ihmisistä, joita ei ole olemassakaan.

Tämänpäiväinen Hesari kirjoittaa aiheesta. Hesarin uutisen mukaan yhdistyksen puheenjohtaja Olavi Mäenpää myöntää, että kannattajakorttien joukossa on toki saattanut olla näinkin suuressa otoksessa, siis yli 5000 korttia, keksittyjä henkilöitä. Yhdistyksemme ei kuitenkaan missään tapauksessa itse ole täyttänyt kortteja väärillä tiedoilla. Käytettävissä olleilla resursseillakaan kaikkien korttien pikkutarkka läpikäyminen olisi ollut lähinnä hulluutta.

"Totta kai epäilin itsekin osaa korteista, mutta kaikkien tietojen tarkistaminen on ihan mahdotonta", Mäenpää sanoo.

Yhdistys keräsi kannattajia paitsi kaduilla ja toreilla myös nettilomakkeen avulla. Kuka tahansa saattoi tulostaa kannattajakortin netistä ja lähettää sen täytettynä yhdistykselle.

Mäenpää epäilee, että jotkut tahot saattoivat haluta pilata tahallaan yhdistyksen pyrkimykset väärien kannattajatietojen avulla.

"Varsinkin perussuomalaisten piirissä oli kampanja, että sabotoidaan Mäenpään puoluehanke", Mäenpää muistuttaa.

Hänen mukaansa korteissa saattoi olla epäselvyyksiä myös muista syistä.

"Jos kannattajakortin allekirjoittaa ulkona ja sitten tipahtaa lumihiutale, niin muste voi levitä", hän huomauttaa.

Mäenpään mukaan yhdistys on tuhonnut alkuperäiset kannattajakortit. Ministeriöllä ja poliisilla on kuitenkin hallussaan jäljennöksiä niistä.

Koko Hesarin uutinen täältä:

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Poliisi+selvitt%C3%A4%C3%A4+Suomen+Kansan+Sinivalkoisten+puoluekorttien+ep%C3%A4selvyyksi%C3%A4/1135248266644


Kun ajatellaan sitä, että mahdollinen rikos, kannattajakorttien väärentäminen, on tapahtunut reilusti yli vuosi sitten, on tämän sinänsä mitättömän uutisen julkaisuajankohta mielenkiintoinen ja siinä samalla uutinen itsessäänkiin kasvattaa omaa merkitysarvoaan.

Eipä juuri parempaa ajankohtaa tuntemattoman tahon tekemälle esitutkintapyynnölle olisi voinut sekavissa toiveunissaankaan esimerkiksi päällikkö Juha Mäki-Ketelältä loppuunkäytetyn Ladan aikoinaan ostanut perussuomalainenkaan kuvitella, kuin juuri tämän ajankohdan! Vain pari päivää sitten päällikkö Mäki-Ketelä ilmoitti alkavansa yhdistyksensä kanssa kerätä kannattajakortteja puolueen rekisteröimistä varten!

Aikoinaan oikeusministeriö päätti Tuija Brax:in (vihr.) johdolla, että Suomessa ei SKS, eikä mikään muukaan poliittinen puolue, joka on omiaan jo pelkällä kuvitellulla olemassa olollaan vaikeuttamaan Suomen asemaa kansainvälisten ihmisoikeusyhteisöiden sekä EU:n edessä, saa tulla hänen valtakaudellaan, oikeusministerinä ollessaan, missään tapauksessa virallisesti rekisteröidyksi. Ja linja tuntuu pitävän.

Monet puolueet on minunkin elinaikanani Suomessa perustettu korttikampanjan avulla, eikä vielä kertaakaan yksiäkään planketteja ole käyty läpi suurennuslasin ja seulan kanssa. Lähinnä oikeusministeriö on keskittynyt laskemaan, että kortteja on todellakin yli vaaditun määrän. Tämä on ollut maan tapa.

Mutta nyt otteet ovat muuttuneet. Ja oikeusministeriö on siitä signaalinsa koko kansalle antanut, ensimmäisen kerran vuosi sitten SKS:n kannattajakortteja jätettäessä ja nyt tietysti vielä toisen kerran, kun uusi päällikkö Mäki-Ketelän ja hänen kannatajiensa organisoima puoluehanke uhkaa oikeusministeriön puhtaanapitokampanjaa.

Lisäksi saamme vain arvailla myöskin sen turhan ja aiheettoman pelonväristyksen määrää, joka tällaisella oikeusministeriön nostattamalla kohulla ja vielä mahdollisella esitutkinnalla, joko tahtomattaaan tai pahimmassa tapauksessa jopa oikeusministeriön suunnitelmien mukaisesti, aiheutetaan rehellisille ja suoraselkäisille SKS:n kannattajille ja tukijoille, jotka vilpittömin mielin ovat kantaneet kortensa kekoon ja allekirjoittaneet SKS:n kannattajakortin.

En voi tässä yhteydessä kuin toistaa viimesyksyiset sanani ja todeta sen tosiasian, että vielä toistaiseksi Suomen oikeusjärjestelmä on ollut pettämätön ja syyttömiä ei ole vielä koskaan tällaisissakaan tapauksissa todettu ilman todisteita syyllisiksi. Ja tähän oikeusjärjestelmään meidän on edelleen luottaminen, niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä.