sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

ITALIAAN JULISTETTU HÄTÄTILA RÄJÄHDYSMÄISEN MAAHANMUUTON TAKIA!




Vielä kymmenisen vuotta sitten minäkin uskoin aivan oikeasti, että missään klassisen Euroopan raja-alueilla ei oikeasti tarvitsisi milloinkaan päätyä näin rajuihin toimenpiteisiin. Ja tämänkinkaltaisella ongelmallahan on tapana tietysti levitä. Itse olisin valmis veikkaamaan, että Espanja on vuorossa seuraavana. Meidän pyhä velvollisuutemme on esi-isiemme ja kansamme vapauden puolesta verenssä luovuttaneiden marttyyrien korkeimman tahdon ja jälkipolville annetun jaloimman pyynnön toteuttaminnen: Pidetään Suomi sinivalkoisena, kristittynä pohjoismaana!

----------------------------------------------------------------------------------

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on laajentanut Etelä-Italian Calabrian, Sisilian ja Apulian maakuntia koskeneen hätätilan valtakunnalliseksi. Syynä on afrikkalaisten laittoman maahanmuuton räjähdysmäinen kasvu.

Silvio Berlusconin johtama oikeistoliittouma voitti huhtikuiset parlamenttivaalit pitkälti sen ansiosta, että se lupasi pistää Italiaa koettelevan laittoman maahanmuuton kuriin. Nyt hallitus on päättänyt lunastaa lupauksensa ja ottanut kovat keinot käyttöön. Hätätilalait mahdollistavat uusien vastaanottokeskusten perustamisen nopeammin kuin normaalilla lainsäädännöllä olisi mahdollista. Hätätilalakeja on tosin maahanmuuton kuriin pistämiseksi käytetty jo vuodesta 2002 lähtien. Vasemmisto-oppositio on kuitenkin protestoinut hätätilalakien käyttöä, vaikka myös Romano Prodin keskustavasemmistolaisen hallituksen aikana ne olivat voimassa. Tosin juuri ennen kaatumistaan Prodin hallitus kavensi maanlaajuisen hätätilan koskemaan vain Etelä-Italian kolmea maakuntaa, joita Pohjois-Afrikasta tuleva maahanmuutto kaikkein eniten koettelee.


Uusi hallitus luottaa paljolti viranomaiskeinoihin maahanmuuton kuriin saattamiseksi. Juuri voimaan tulleen lain mukaan laittomalle siirtolaiselle voidaan tuomita kuudesta kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta. Samoin laittoman siirtolaisen tuomio on kovempi kuin Italian kansalaisen. Lisäksi poliisin valtuuksia on lisätty ja tästä lähtien myös armeija voi toimia poliisin virka-apuna entistä laajemmin. Näitä keinoja on käytetty erityisesti Romaniasta tulleiden romanien eli mustalaisten laittoman oleskelun kitkemiseksi. Erityisesti rikollisuus on rehottanut Romanien romanien keskuudessa. Lisäksi näiden kaupunkien ulkopuolella seisovat laittomat hökkelikylät ovat aiheuttaneet ongelmia kantaväestölle. Italia onkin alkanut purkaa näitä laittomia asumuksia.

Italian suunnanmuutokseen on vaikuttanut paljolti se, että hallituksessa on vahvassa asemassa Berlusconin Forza Italia-puolueen tärkeä liittolainen, maahanmuutto- ja monikulttuurisuuskriittinen Pohjoisen liitto, joka on jo pitemmän aikaa vaatinut tehokasta puuttumista Italian pahenevaan siirtolaisongelmaan. Italian uusi politiikka on herättänyt närää paikallisen opposition lisäksi Euroopan Unionin liberaalien ja vasemmiston keskuudessa. Euroopassa on luotettu tähän mennessä kabinettikeskusteluihin ja erilaisiin maahanmuuttoraportteihin väitetyn työvoimapulan aiheuttamien tarpeiden tyydyttämiseksi, eikä lujaan valtiovallan puuttumiseen.

Tällä hetkellä Italiassa arvellaan olevan peräti 650 000 laitonta siirtolaista. Alkuvuodesta Italiaan on saapunut jo 10 000 henkilöä, mikä peräti kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna.


Lähde: Uutiskynnys.fi