torstai 25. joulukuuta 2008

JEESUS EI KULJE OHITSEMME HUOMAAMATTAMME



Tänään 25.12. on kautta kristikunnan Vapahtajamme, Herramme, Jumalan ainokaisen Pojan, Jeesuksen Kristuksen Syntymäjuhla. Sitä on vaikea jäädä huomaamatta pohjoismaisessa kristityssä kulttuurissamme meillä täällä Suomessa. Näin on ollut vuosisatoja. Me kaikki kuitenkin tiedämme, ymmärrämme ja käsitämme, että näin ei välttämättä tule olemaan tulevien vuosikymmenten päästä, monikulttuurisuuden yhden kavalimman syövän, islamilaisuuden, kalvaessa raivokkaasti hengellisenkin kulttuurimme peruspilareita.

Kannattaa muistaa, että jos täydessä ymmärryksessä vapaaehtoisesti sanomme irti yhteistyösopimuksemme Herramme Jeesuksen kanssa, ei hänelläkään ole mitään velvoitteita meitä kohtaan. Siitä huolimatta olen vankkumattomasti valmis uskomaan, että kaikkivaltias Jumala kaikesta huolimatta, meidän tehtyämme vakavaakin syntiä ja luodessamme katseemme aikamme eksytysten ja epäjumalien puoleen ja jopa tietämättämme näin Saatanaa kumartaen, on valmis antamaan meille kaiken anteeksi ja Poikansa kautta lähestymään meitä yhä uudestaan, loppumattomalla ja äärettömällä rakkaudellaan.

Joel Hallikainen on mielestäni asian ytimessä albumillaan "Rakkautta etsimässä", josta kopioin sanat Anna-Mari Kaskisen sanoittamasta kappalessta "Hän ohitse ei kulje" tähän:


HÄN OHITSE EI KULJE


1.Hän ohitse ei kulje,ei ketään hylkää Hän.
Jo pimeyden halki Hän löytää itkevän.

"Ei syytä Hän, ei soimaa. Hän kohtaa särkyneen.
Ja parantava rauha käy köyhään sydämeen."

2.Niin täynnä rakkautta tuo hahmo nöyrä on,
on Hänen kasvoillansa vain valo suunnaton.

"Hän tuntee ahdistuksen, hän kivun ymmärtää.
Me kaiken voimme kestää, kun vierelle Hän jää"

3.Ei poistu täältä tuska, ei kärsimysten yö,
vaan kaaoksenkin alla Jumalan sydän lyö.

"Hän hallitsee jo aikaa, se kerran katkeaa,
ja silloin keskellämme on uusi taivas, maa."

Makuasioista on turha kiistellä, mutta hengelliset laulut ovat toki paljon muutakin kuin vanhoja körttivirsiä - niistä löytyy kauniita ja koskettavia sovituksia hyvin monille eri musiikkilajeille ja -tyyleille, niin että uskaltaisimpa todeta sieltä löytyvän melkein jokaiselle henkilölle osansa.

Ja tässä vielä koskettavasti sovitettuna ja Jenni Vartiaisen esittämänä 3 ensimmäistä minuuttia vanhasta hengellisestä laulusta "Herra Kädelläsi":