torstai 8. tammikuuta 2009

PJ. OLAVI MÄENPÄÄN VASTINE KALEVAAN 09.01.-09



SKS-kansanliikkeemme puheenjohtaja Olavi Mäenpää on saattanut tietooni seuraavan vastineen / kannanoton Kalevassa 06.01.2009 julkaistuun uutiseen "Uusnatsihenkinen liike alkoi Oulusta", joka on luettavissa tästä linkistä:

http://www.kaleva.fi/plus/Uusnatsihenkinen_liike_alkoi_Oulusta_773412+0


Julkaisen tämän vastineen tässä blogissanikin siltä varalta, että pelkurimaisuudestaan tuntemani Kaleva ei sitä hyvien journalististen tapojen ja jopa asetusten ja lakien vastaisesti jostain syystä tee - eihän Kaleva julkaissut nettiversiossaan tähän uutiseen liittyvään julkiseen keskusteluun kirjoittamaani kahta aivan asiallista kommenttianikaan, joissa niissäkin ehdin jo tuoda esille V-P. Kortelaisen pettävän valheellisuuden.

Pj. Olavi Mäenpään vastine / kannanotto:

Lehtenne Plus-liitteessä käsiteltiin 6.1.2009 laajasti uusnatsihenkisen liikkeen alkua Oulusta. Artikkelissa mainittiin Veli-Pekka Kortelaisen suulla myöskin allekirjoittaneen johtama Suomen Kansan Sinivalkoiset. Hänen lausumastaan johtuen pyydän, että julkaisisitte seuraavan vastineen / kannanoton!

Kortelaisen hätävarjelun liioittelu!

Kaleva-Plus käsitteli (6.1.09) totuudenmukaisen ansiokkaasti Uusnatsihenkisen liikkeen alkua Oulusta. Erityisesti artikkeli kulminoitui oululaiseen Henrik Holappaan ja hänen kansallissosialistiseen internet-sivustoonsa.

Artikkelissa haastateltu perussuomalaisten Oulun puheenjohtaja Veli-Pekka Kortelainen yrittää sysätä johtamansa järjestön "natsihenkistä" viittaa järjestömme harteille lausumalla: "viime vuosina äärimielisemmät henkilöt ovat hakeutuneet muualle, kuten Suomen Kansan Sinivalkoiset".

Herra Holappaa emme tunne kuin siitä, että hän tiedusteli alkuvuodesta 2005 mahdollisuutta liittyä järjestöömme. Selvitimme hänen taustansa, jonka jälkeen ilmoitimme hänelle kohteliaasti: Kiitos ei! Sittemmin kuulimme hänen löytäneen poliittisen kodin perussuomalaisista, jossa hänet nähtävästi otettiin, juuri Kortelaisen toimesta, avosylin vastaan.

Muutoinkin Kortelaisen kannanotto oli täysin epäasiallinen - suorastaan valheellinen - sillä järjestöömme ei ole siirtynyt eikä muutoinkaan kuulu, Holapan kaltaisia "höyrypäitä". Mitä yleisesti tulee Kortelaisen lausumaan ihmettelemme suuresti, kuinka Kortelaisen kaltainen perussuomalaisten enemmistö on viime vuosina kiihkeästi liputtaneet erään tunnetun edesmenneen "taidemaalarin" aatteiden nimeen, mutta syksyn kunnallisvaalien jälkeen he ovat yht`äkkiä kiistäneetkin kaiken? Tästä oli hyvä esimerkki Kortelaisen hätävarjelun liioitteluksi tulkittava lausunto!

Kortelainen ja Perussuomalaiset siivotkoon itse aatteellisen pesänsä, koska ovat sen itse sotkeneetkin. Turha yrittää sysätä vastuuta muille. Ja totta vieköön, kyllä siinä pesässä siivousta riittää! Saattaa katketa poliittisesta harjasta varsikin kesken kaiken!

Suomen Kansan Sinivalkoiset

Olavi Mäenpää

puheenjohtaja